Skip to content

#MAD2019

#MAD2019

Afgelopen vrijdag  vond bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid #MAD2019 plaats. Tijdens het MAD-event Publiek leiderschap centraal. Inspirerende initiatieven en sociale ondernemers passeerden de revue!

De middag werd afgetrapt door boardmembers Ben Kuipers en René de Jong. René de Jong (voorzitter Public Leadership Foundation) lichtte visie van de PLF op publiek leiderschap toe: De gedeelde verantwoordelijkheid en actie om het verschil te maken! Alle genomineerden voor de MAD-award laten EPIC leadership zien: Deze initiatieven en sociale ondernemers maken het verschil binnen onze maatschappij, en tonen zo publiek leiderschap met Energy, Purpose, Identity en Courage. Ook Simon Duits, die namens JongSZW aanwezig was, maakte een mooie verbinding tussen SZW en publiek leiderschap.

Het programma werd vervolgd door workshops. Wij mochten onder andere Tanachia Ashikali verwelkomen. Tanashia is een expert op het gebied van diversiteitsmanagement, leiderschap en inclusie in publieke organisaties. Zij gaf een workshop over inclusief leiderschap. De tweede workshop werd gegeven door Arzu Catakli en Gavir Breidel. Zij gaven een workshop over paradoxaal leiderschap. Arzu Catakli draagt met veel plezier bij aan organisatieontwikkeling door in te zetten op ontwikkeling van mensen. Naast haar MD werk is zij executive coach en trainer. Arzu werkt graag samen met mensen aan het waarmaken van hun ambities en een volgende stap in hun ontwikkeling. Gavir Breidel is freelance-trainer, hij verzorgt trainingen gericht op ontwikkeling van soft skills omdat hij ervan overtuigd is dat he daarmee echt het verschil kan maken.

Tijdens het event stonden de genomineerde initiatieven en sociaal ondernemers centraal. Het MAD-event draait om mensen in verbinding brengen met elkaar en elkaar inspireren. De ontmoetingsronden waren een uitgelezen kans om met de initiatieven in gesprek te gaan. Schooling for Life, die zich inzetten voor jongeren in Sierra Leone, hebben zelfs vanuit Sierra Leone velen geïnspireerd met hun verhaal. Ook Kletsmajoor, Buurvrouw&BuurvrouwBus, Hofpleintrein, TrashUre Hunt, Conscious Kitchen, Olijf en Stichting NoEscaperoom hebben hun MAD-story gedeeld en in gesprek met deelnemers. NoEscaperoom bracht zelfs hun MAD-story tot leven. Met een VR-experience konden bezoekers ervaren hoe het is om te leven met een beperking. Een simpele tool die veel bewustzijn heeft gecreëerd bij de bezoekers. 

Dit jaar werd er aan #MAD2019 een belangrijk element toegevoegd: namelijk de MAD-Award. Deze award werd uitgereikt door onze jury: Giulietta Marani, (Co – founder van de Public Leadership Foundation); Nienke Bos (Co-founder stichting blikverruimers), Dino Suhonic (Directeur stichting Maruf) en Krista Kuipers (plaatsvervangend SG van het Ministerie van SZW).  De Buurvrouw&BuurvrouwBus werd door de jury gekozen als winnaar van de award.  De Jury koos De Buurvrouw&BuurvrouwBus als winnaar, omdat zij op een laagdrempelige manier mensen met elkaar in verbinding brengt, eenzaamheid tegengaat en bijdragen aan een inclusievere samenleving.

Met trots en een hoop nieuwe motivatie en inspiratie kunnen wij terugkijken op een geslaagde editie van het MAD-event 2019. Wij kijken nu al uit naar volgend jaar, waarin we meer mensen kunnen verbinden, meer inspirerende verhalen kunnen horen en nog meer verschil kunnen maken.

Tot volgend jaar!