Skip to content

Advieswinkel

“Wij maken ons hard om de drempel om psychische hulp te zoeken verlagen!”

 

ARE YOU MAD?

De Advieswinkel zet zich in om de stap naar psychische hulpverlening te verkleinen en het praten over psychische klachten te normaliseren. Want zeker in deze tijd, nu het aantal mensen met psychische klachten hoger is dan ooit (CBS, 2021) en de wachtrijen bij de GGZ al jaren te hoog zijn, is het bieden van een luisterend oor zo ontzettend belangrijk.

Daarom bieden wij bij De Advieswinkel gratis, anoniem en vrijblijvend gesprekken met vergevorderde psychologie­studenten. Om gesprekken aan te bieden van hoge kwaliteit, worden onze psycholoog-vrijwilligers eerst uitgebreid getraind door ervaren psychologen. Samen met de bezoeker verhelderen zij het probleem en komen zij gezamenlijk tot praktische adviezen. Naast een psychologisch gesprek, kunnen bezoekers onze vrijwilligers terecht voor meer informatie betreffende psychische klachten en informatie over het zorg­aanbod in de buurt.

 

ARE YOU EPIC?

Energy

Wij hebben Energy omdat we het verschil maken samen met een groep enthousiaste vrijwilligers.

 

Purpose

Bij De Advieswinkel zijn al onze activiteiten gelinkt aan twee hogere doeleinden:

  1. Allereerst maken wij ons hard om de drempel om psychische hulp te zoeken verlagen en het praten over psychische klachten te normaliseren.
  2. Tegelijkertijd bieden wij psychologie studenten de mogelijkheid om praktijkervaring om te doen, buiten hun studie om.

 

Identity

Een ieder moet in vertrouwen, gratis en anoniem kunnen praten over psychische klachten. De Advieswinkel ziet haar bezoekers als zelfstandige individuen die in staat zijn zelf oplossingen te bedenken, beslissingen te nemen en deze uit te voeren. Door hun verhaal serieus te nemen en betrokkenheid te tonen beoogt De Advieswinkel goed aan te sluiten bij de bezoekers en hen zo goed mogelijk te ondersteunen.

 

Courage

Bij De Advieswinkel is iedereen welkom. Van jong tot oud en geen gespreks­onderwerp, probleem of klacht is voor ons te klein. Om iedereen de mogelijkheid te bieden om een afspraak te maken bij De Advieswinkel, bieden we naast fysieke gesprekken op onze locatie in Amsterdam ook online (beeldbel)gesprekken aan. Zo kunnen bezoekers uit heel Nederland bij ons terecht. Ook bieden wij de mogelijkheid om gesprekken in het Engels te doen, zodat ook bezoekers die niet de Nederlandse taal spreken bij ons terecht kunnen voor advies!

Alleen kunnen wij het verschil niet maken. Daarom werken wij bij De Advieswinkel samen met verschillende initiatieven om de stap naar psychische hulpverlening te verkleinen en het praten over psychische klachten te normaliseren. Daarnaast staan we altijd open voor samenwerkingen met nieuwe enthousiaste initiatieven die dezelfde motivaties delen als wij. Want samen maken we meer impact dan alleen!