Skip to content

De Hofpleintrein

“Ze verklaarden ons een beetje voor gek, maar we geven niet op.”

Leerlingen van het LMC-VO werken aan de Hofpleintrein

MAKE A DIFFERENCE:
Wij maken een stuk verloren gewaande Rotterdamse geschiedenis weer zichtbaar en relevant in het Rotterdam van vandaag. Wij geloven in de kracht van transformatie, van meedoen en samenwerking. Ze verklaarden ons een beetje voor gek, maar wij zijn trots en ondernemend en geven niet op. Jongeren kansen bieden en ouderen betrekken, samen maken we onze stad mooier, completer en laten zien waar we vandaan komen.

Energy
Stichting Hofpleintrein bestaat uit een handvol gepassioneerde vrijwilligers die de stad mooier en completer willen maken. Het gestelde doel is een verloren gewaande vooroorlogse trein vanuit Duitsland terug naar Nederland te halen, deze met behulp van scholieren en vrijwilligers te restaureren en met een openbare functie op het getransformeerde Hofplein-viaduct in Rotterdam terug te plaatsen.

Purpose
Transformatie, (belangeloos) meedoen en samenwerking. Heden en historie digitaal en fysiek verweven en deze weer tot leven laten komen in een hedendaagse context.

Identity
Binding met (de historie van) de stad, het gevoel hebben daar zelf iets aan bij te dragen en er een onderdeel van uit te maken.

Courage
Vier vrijwilligers zetten zich vanaf de oprichting belangeloos in en hebben inmiddels dit project “bottum up” op de Rotterdamse kaart gezet. Als uitkomst een enthousiaste gemeenteraad, een scholengemeenschap die hun leerlingen een tot de verbeelding sprekend lespakket mag aanbieden en een organisatie van oud (spoor)liefhebbers die het restauratie-vak en de passie voor techniek en oud spoorwegmaterieel mogen overdragen aan de nieuwe generatie. Er moet nog steeds hard gelobbyd en gewerkt worden om het uiteindelijke doel te bereiken, maar de initiatiefnemers zetten vol goede moed door. Meer informatie: www.hofpleintrein.nlfacebook.com/hofpleintrein