Skip to content

De Buurvrouw & Buurvrouw Bus

“Zonder geld, regels en gedoe een bijdragen aan een mooiere, inclusieve wereld waarbij iedereen een verschil kan maken.”

De Buurvrouw&BuurvrouwBus is beslist MAD, want het project draagt bij aan een mooiere, inclusievere wereld waarbij iedereen een verschil kan maken. Maar ook, omdat het zonder regels, geld en gedoe georganiseerd is. Niemand hoeft lid te worden of een strippenkaart te kopen. De bus rijdt door de stad en stopt elke dag in een andere wijk op een vaste plek. Bij de bushalte kun je koffie drinken, een praatje maken en een luisterend oor bieden.

©Foto: Hoge Noorden/Jaap Schaaf

Je kunt spullen komen brengen of iets komen halen. De Buurvrouwen/-mannen zorgen voor een plek zonder verplichtingen waar dit kan, met een glimlach! We hopen dat dit project anderen kan inspireren om na te denken over de rol en functie van de Buurvrouw/-man en te doén!

De Buurvrouw&BuurvrouwBus vraagt moed om van niets iéts te maken. De energie die de buurvrouwen/-mannen hebben om dit project voor elkaar te boksen, zonder regels, zonder geld, zonder rechtspersoon te zijn is inspirerend voor andere projecten. De bus creëert Identity voor een ieder die mee wil doen. Een plek waar je gehoord en gezien wordt, raad kunt vragen en even energie kunt opdoen. De bus geeft zingeving, of je nu iets komt brengen of komt halen, het draagt bij aan levensvreugde en bestaansrecht van mensen. Je wordt gezien en gehoord, je bent welkom. Daarnaast draagt de bus ook bij aan wederkerigheid, inclusiviteit, recycling,

armoedebestrijding, vechten tegen eenzaamheid en kan een netwerk genereren dat noodzakelijk is voor individuen in deze participatie maatschappij en snel veranderende wereld.

Het verschil maken doe je niet alleen, maar samen. Inclusief, zonder onderscheid in kenmerken, achtergronden en voorkeuren van mensen. En dat is precies wat de Buurvrouw&BuurvrouwBus doet, want wie heeft er géén Buurvrouw nodig?

Klik hier om het filmpje te bekijken