Skip to content

Haak-In

“Is er een mogelijkheid om plastic tasjes uit de bomen te verwijderen en de natuur te redden?”

Mad Award - Nominee 2022 - Haak-In Corrie van Huisstede

MAKE A DIFFERENCE:

“Vanaf mijn balkon in Amsterdam, kijk ik uit op prachtige bomen. Helaas wordt dit zicht minder mooi door de plastic tasjes die in de bomen hangen en daar lang, heel lang blijven hangen. En ik vraag mij af, is er een mogelijkheid is om die tasjes uit de bomen te verwijderen en de natuur te redden van dit afval…
Het antwoord is simpel: we moeten voorkomen dat de tasjes daar terecht komen!”
– Corrie van Huisstede, oprichtster Haak-In.
 

Energy

Veertien jaar geleden ontstond het idee om plastic tasjes creatief te hergebruiken. In o.a. buurthuizen, vrouwencentra gaf de oprichtster van Haak-In cursussen en niet snel daarna ontstond het idee om het buurtinitiatief de Haak-In op te zetten.
 

Purpose

De Haak-In is een locatie waar op een creatieve manier hergebruik gekoppeld wordt aan sociale doelen. Voor de buurtbewoners is het doel dat men elkaar ontmoet, indien nodig al doende beter Nederlands leert spreken en men zich bewust wordt van hergebruik.
 

Identity

De Haak-In is een unieke locatie in de Indische buurt te Amsterdam waar op een creatieve manier hergebruik gekoppeld wordt aan sociale doelen. Met elkaar zorgen we voor het schoonhouden en leefbaarder maken van de buurt. In 14 jaar hebben 1715 vrijwilligers bij de Haak-In tasjes – ijslepeltjes – doppen – petflesjes ingeleverd.
 

Courage

Buurtbewoners ontmoeten elkaar bij de Haak-In en indien nodig leren ze al doende beter Nederlands spreken en wordt men zich bewust van hergebruik. Er is een hoop te zien bij de Haak-In. Geniet mee van deze schitterende performance met een boodschap! Iedereen die de Haak-In bezocht heeft zal nooit meer normaal naar een plastic tasje (plastic afval) kijken, de boodschap komt over. Meer informatie: www.haakin.nl