Skip to content

Conscious Kitchen

“Wij brengen mensen samen en ‘redden’ ons voedsel.”

Are you MAD?
Wij maken het verschil omdat we mensen samen brengen rondom voedsel, en bewustzijn willen creëren omtrent duurzaamheid en voedselverspilling. Ons doel is dit te doen door voedsel te ‘redden’ en mensen daarmee te laten zien hoe men duurzame keuzes kan maken.

We brengen mensen van verschillende nationaliteiten, culturen en achtergrond en samen in onze wekelijkse diners op donderdag. Deze diners bestaan bijna volledig uit voedsel dat anders was weggegooid. Onze maaltijden zijn volledig veganistisch en daarmee proberen we mensen te laten zien dat er heerlijk gekookt kan worden met ingrediënten die enkel bestaan uit groenten en fruit. We bieden ook kookworkshops aan en faciliteren waste-free vegan catering service. We proberen met onze acties sociale cohesie in Den haag te bevorderen, meer bewustzijn rondom duurzaamheid te creëren en een betere relaties met ons voedsel te krijgen.

 

Are you EPIC?
Energy

Onze organisatie draait voor het grootste deel op vrijwilligers. Vrijwilligers zijn altijd onbaatzuchtig, ze verwachten geen beloning voor hun inzet. Dit vervult de activiteiten met frisse en authentieke energiek. Onze jongen energieke team zet zich altijd in voor nieuwe innovatieve ideeën wat ons de kans geeft om nieuwe creatieve samenwerkingen aan te gaan met gelijkgestemde organisaties.
Purpose
Ons doel is voedselverspilling terug te dringen. Dat doen wij door voedsel letterlijk te redden en ze een nieuw doel te geven. Voedsel dat anders was weggegooid. Door middel van onze kook workshops proberen wij meer bewustwording te creëren bij mensen, we laten ze zien hoe ze duurzaam met voedsel kunnen omgaan en geven ze tips om voedsel verspilling te reduceren.
Ons doel is ook om mensen samen te brengen. We leven in een toenemende digitale samenleving waarin eenzaamheid een steeds groter probleem dreigt ge worden. Dit si waren we iedere week een diner organiseren waarin mensen écht sociaal contact met elkaar kan hebben (buiten hun eigen sociale kringen). Een plek om nieuwe mensen te ontmoeten en waarin zij hopelijk het gevoel krijgen deel uit te maken van een community.
Identity
Onze identiteit als organisaties staat voor transitie. Transitie naar een wereld waar er bewuster wordt gekeken naar onze voedsel productie zodat er minder voedsel verspilling zal zijn aan het einde van de keten. Een transitie naar een wereld die om leert gaan met voedselverspilling op een effectieve en creatieve manier. Een wereld die waarde hecht aan sociale connecties, waarin we onze sociale aard meer respecteren. We moedigen identiteit aan in de zin dat we onze eigen authenticiteit leren omarmen. Elk individu heeft een eigen inbreng van visie en mening binnen het team. Eenieders standpunt telt even zwaar mee in ons besluitvormingsproces.
Courage
Moed, een erg belangrijk goed in de tijd waarin wij nu leven. Als we iets willen veranderen moeten we moed tonen. Ten eerste vanuit ons zelf, daarna om anderen te inspireren. Wij hopen met, wat wij doen en wie wij zijn als Conscious Kitchen, moed te tonen een ander pad te kiezen in deze maatschappij en anderen te inspireren hetzelfde te doen.