Skip to content

Kletsmajoor

“Laten we iedere stagiaire dan de mogelijkheid geven om iets goeds voor de maatschappij te doen”

 

Wij zijn Monkeys & Bananas, een jong en fris marketingbureau met vestigingen in Breda en Rotterdam. Bij Monkeys & Bananas zijn wij ons er sterk van bewust dat we veel studenten en stagiaires hebben rondlopen binnen onze organisatie. Wij vinden, net als zij, dat er belangrijkere zaken zijn in het leven dan veel omzet en een hoge winst. Daarom krijgen al onze stagiaires de mogelijkheid om een aantal uur per week vrijwilligerswerk te doen.

We hebben namelijk ooit iemand horen zeggen; ‘We voeden tegenwoordig mietjes op’. Deze opmerking had betrekking op het aantal burn-outs onder jongeren/millennials (dit aantal ligt namelijk schrikbarend hoog in onze prestatiemaatschappij!). Daarbij beseften wij, als leidinggevenden aan deze groep, ons één ding: als WIJ mietjes opvoeden, dan is het dus ook onze schuld… Laten we dan ook zelf zorgen dat de nieuwe generatie die wij opvoeden het heel normaal vindt om iets voor een ander te doen. Laten we iedere stagiaire dan de mogelijkheid geven om iets goeds voor de maatschappij te doen. We verplichten niemand, maar geven iedereen ruimte om zelf écht het verschil te maken.

Wij zijn er inmiddels van overtuigd dat wanneer iedere stagiaire naast het stagelopen ook een aantal uur per week de mogelijkheid krijgt om met een oudere te stagewandelen, we Nederland nog een heel stuk mooier kunnen maken!

Vanuit deze gedachte hebben we een stichting opgericht; Kletsmajoor. Met Kletsmajoor willen we proberen om stagiaires en ouderen samen te brengen. Want wat nu als iedere stagiaire de mogelijkheid krijgt om een aantal uurtjes per week op pad te gaan met een oudere, een kopje koffie te drinken met hen of een spelletje te spelen? Daarmee reduceren we het stress-level op de werkvloer en zorgen we gegarandeerd voor een glimlach op het gezicht van de ouderen! Twee vliegen in één klap!