Skip to content

No escaperoom

“De ‘No escaperoom’ is de enige escaperoom in Nederland waaruit je niet kunt ontsnappen!”

Are you MAD?

De ‘No escaperoom’ biedt een kijkje in het huis van familie Dubois, een gezin dat een aantal ingrijpende levensgebeurtenissen doormaakt en waar sommige gezinsleden een beperking hebben. De No escaperoom bestaat uit opdrachten die een indruk geven hoe het is om autisme, een taalontwikkelingsstoornis (TOS), een visuele beperking of schulden te hebben.

Durf jij het aan? Maar pas op, de ‘No escaperoom’ is de enige escaperoom in Nederland waaruit je niet kunt ontsnappen!

Are you EPIC?
Energy:
Het verhaal van de familie Dubois begon tijdens een hackathon en is later in co-creatie met collega’s en stakeholders verder ontwikkeld. Zonder een opdracht en zonder middelen. Vol energie en met een sterke doelstelling.

Purpose:
De ‘No escaperoom’ kan door iedere organisatie eenvoudig worden ingezet via een train-de-trainer benadering. De No escaperoom is dus niet alleen ontwikkeld om awareness te creëren voor inclusie maar ook aanzetten tot acties voor je dienstverlening. Wat doe jij morgen anders?

Identity:
De familie Dubois is fictief maar het verhaal is gebaseerd op échte ervaringen van échte mensen. Di ís de realiteit. Daarom staat in de no escaperoom staat niet het systeem maar de mens centraal. We geloven namelijk dat het gesprek voeren over inclusie beter kan wanneer je zelf ervaart waarom dit belangrijk is.

Courage:
Moed is naast het beleven en praten over inclusies vooral ook te doen. Practice what you preach.
We zijn er trots op dat ons team samen met jongeren van de TOSfabriek een webinar heeft
ontwikkeld, dat voldoet aan hun cognitieve vaardigheden en uitdagingen bij het zoeken naar werk.
Samen met de jongeren en experts maken we ontwerprichtlijnen TOS die door elke organisatie
toegepast kunnen worden.