Skip to content

Swarga Children’s Home

“Wij geloven in de waarde van alle kinderen.”

Geef kinderen een plaats.

Swarga Children's Home | MAD-awardSinds 2006 biedt Swarga Children’s Home in Bhaktapur (Nepal) een plek aan gehandicapte kinderen. Kinderen die om economische of geografische redenen normaal gesproken geen zorg krijgen, kunnen terecht bij Krishna en zijn vrouw! Kinderen uit heel Nepal, met verschillende etnische en culturele achtergronden: ze zijn welkom in Swarga Home. Hier krijgen ze de zorg die ze nodig hebben. En leren ze onafhankelijker te zijn. In Swarga Home wordt gewerkt aan een waardig leven voor deze kinderen.

Krishna haalt zijn energie uit de samenwerking met bestuursleden, vrienden en de ouders van de kinderen. Samen werken ze aan een doel: de acceptatie van kinderen met een handicap als onderdeel van de maatschappij, met dezelfde rechten als iedereen. Het vroeg lef om deze kinderen een plaats te geven, omdat in het algemeen werd neergekeken op kinderen met een handicap. Maar in Swarga Home wordt hard gewerkt aan bewustwording in de Nepalese maatschappij. Dankzij de samenwerking met de ouders van de kinderen lukt dat stukje bij beetje. Het huis staat midden in de wijk, en ook in de maatschappij: De buurt helpt mee, waar het kan. Niet voor niets wonen er nu zo’n 17 kinderen, die er de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Swarga Home ging tegen de stroom in, omdat ze geloofden in de waarde van alle kinderen. Het biedt een plek voor gehandicapte jongens en meisjes, die zich er kunnen ontwikkelen tot volwaardig onderdeel van de Nepalese maatschappij. Met recht een MAD initiatief!