Skip to content

Schooling for life

“We laten zien dat de jongeren van Sierra Leone het in zich hebben middels positieve energie hun levensverhaal te veranderen!”

Are you MAD?

Ieder jaar steunt Schooling for Life (SfL) tussen de 40-50 jongeren van 15-25 jaar oud, die het zich niet kunnen veroorloven voortgezet onderwijs te betalen. SfL steunt deze jongeren middels het Skills for a Successful Future programma; een combinatie van studiebeurzen voor beroepsopleidingen, employability skills training en persoonlijke begeleiding, allen synchroon gedurende twee jaar. En na het programma, stages.

Foto Schooling for lifeDeze alomvattende voorbereiding in combinatie met de stages versterkt de overgang voor onze studenten naar de arbeidsmarkt significant. Wanneer onze studenten klaar zijn met het programma zijn ze niet alleen in staat hun eigen kwaliteit van leven te verbeteren maar ook die van hun familie. De impact van SfL gaat echter ver voorbij het klaslokaal. Jaarlijks bereiken we bijna 1000 personen in Sierra Leone via de families, gemeenschappen, colleges en werkplekken van onze studenten, waar ze positief sociaal gedrag laten zien zoals oplossingsgerichtheid, pro-activiteit, geweldloze en constructieve communicatie, en gender gelijkheid.

SfL is een pionier in Sierra Leone met deze alomvattende benadering. Wij staan voor kwaliteit en verandering, voor onze studenten en de lokale arbeidsmarkt. Door de mindset verandering die onze studenten doormaken wanneer ze leren positief en oplossingsgericht na te denken, herpositioneren we onze studenten als boegbeelden van hun gemeenschap. Ze veranderen de narrative van “hangjongeren” naar hardwerkende en doelgerichte studenten die verandering gaan brengen in hun generatie en de arbeidsmarkt zullen versterken middels de kennis, skills en positieve houding die ze meebrengen. Onze studenten veranderen het aanzien en de kwaliteit van leven van hun families middels hun salaris, en hun assertieve en constructieve gedrag. Middels ons programma laten we zien dat de jongeren van Sierra Leone het in zich hebben middels positieve energie hun levensverhaal te veranderen, dat ze productief kunnen bijdragen aan hun maatschappij en tegelijkertijd hun eigen toekomst in positieve handen
hebben.