Skip to content

SEAVENTS

“Een onuitputtelijke motivatie en energie om onze speeltuin (strand&zee) te beschermen tegen wegwerpmentaliteit en milieuvervuiling.”

Are you MAD:

Wij helpen festivals om Zero-Waste te worden met als doel: Zo min mogelijk (rest)afval dat in de verbrandingsoven belandt en zoveel mogelijk grondstoffen die we herwonnen worden. We elimineren het gebruik van single-use plastics, implementeren het gebruik van herbruikbare drinkbekers, en zetten een groot gedeelte van het afval direct tijdens het festival om in bruikbare grondstof, compost, met behulp van onze composteermachine. Daarnaast vangen we peukenafval op met onze Pocket Ashtrays en recyclen we die bijvoorbeeld in een surfboard welke we kunnen gebruiken om mensen te motiveren niet meer hun peuken in de natuur te schieten!

Are you EPIC:

SEAVENTS is opgericht door drie surfers met een passie voor natuur en de oceaan en een onuitputtelijke motivatie en energie om onze speeltuin (strand&zee) te beschermen tegen wegwerpmentaliteit en milieuvervuiling. Festivals zijn de beste plek om nieuwe ideeën te testen en veel mensen tegelijkertijd te inspireren om meer zorg te dragen voor hun omgeving.

Wanneer een festival samenwerkt met SEAVENTS stoppen wij het afvalgedeelte niet backstage weg. Wij staan midden in de foodcourt met onze composteermachine zodat mensen met eigen ogen kunnen aanschouwen wat er met hun afval gebeurt. Wij maken afval visueel en planten een zaadje bij mensen om naar afval te gaan kijken vanuit een grondstof perspectief.

SEAVENTS is een combinatie van brains en muscles, we maken niet alleen het consultaire plannetje maar voeren het ook uit. Wij zijn dus niet bang om vies te worden en zelf door het afval te wroeten te midden van een menigte mensen.

Do you make your difference together:

SEAVENTS werkt met een team van vrijwilligers en biedt op die manier een platform voor mensen die iets bij willen dragen aan de duurzaamheid op festivals. Dit zijn mensen die iets betekenisvollers willen doen dan biertappen in ruil voor een gratis ticket. Iedereen is welkom om te komen helpen.

Daarnaast werken we samen met een grotere groep initiatieven die zich inzetten voor een meer harmonieuze omgang met onze planeet. Zo hebben we bijvoorbeeld laatst de eerste Nederlandse peuken clean-up georganiseerd. In 2,5 uur tijd hebben we 50.000 peuken opgeruimd om publieke- en politieke aandacht te vragen voor deze vorm van single-use plastic vervuiling die onze waterwegen vervuilt.