Skip to content

SLIP.

Hello. Meet Slip.

Slip makes professional networking more personal and meaningful.

 

De manier waarop mensen werken is de afgelopen twee jaar volledig veranderd. Vóór de pandemie begon werken op afstand aan populariteit te winnen, maar het was zeker niet de norm. Als gevolg van Covid-19 is in wezen een decennialange vooruitgang geboekt in een tijdsbestek van een paar korte weken. Bedrijven moesten technologie omarmen, hun personeel virtueel ondersteunen en thuiswerken faciliteren. En waar een paar jaar geleden de branche-evenementen en conferenties de beste plek waren om professionals in jouw vakgebied te ontmoeten, kun je dat tegenwoordig online doen vanuit de comfort van je eigen huis. Echter vinden jonge mensen de huidige platforms voor professioneel netwerken te oubollig en wekken deze hun interesse niet. Zij communiceren liever via beelden, emoticons, memes, voiceberichten, GIF’s, korte video’s en live streaming. De grootste uitdaging die het thuiswerken met zich meebrengt is hoe je je werkgever van jouw vaardigheden overtuigd als er geen collega’s aanwezig zijn om jouw vaardigheden te zien. Een online cv is dus niet meer genoeg om je volgende baan te vinden. Daarnaast zijn we meer dan alleen onze vaardigheden. Je hebt een heel mediakanaal nodig om uit te leggen wie je bent. Daarom hebben wij – een groep docenten en software engineers – het afgelopen jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw platform, genaamd Slip. Slip combineert de opwinding van TikTok met professionele kansen zoals die van LinkedIn. De roeping van Slip is om professioneel netwerken aantrekkelijker, spannender en gemakkelijker te maken voor jonge startende professionals en ervaren professionals zodat zij hun plekje kunnen vinden in een snel veranderende post pandemische wereld.

Energy

Het idee voor Slip is ontstaan ​​tijdens een project dat we in januari 2020 hebben opgezet op het ROC Mondriaan in Den Haag. Het project – een educatieve escape room – had tot doel de vaardigheden van studenten te ontwikkelen en te testen. We realiseerden ons echter dat het voor onze studenten veel cooler en boeiender zou zijn als ze hun prestaties in realtime konden delen met hun familie, vrienden en het bedrijfsleven. Niet lang daarna ontwikkelden we een app voor het delen van vaardigheden. We zagen echter de kans en het potentieel van de app om meer te zijn dan een platform voor het delen van vaardigheden. Daarom hebben we Slip omgevormd tot een video-app voor professioneel netwerken.

Purpose

De roeping van Slip is om professioneel netwerken aantrekkelijker, spannender en gemakkelijker te maken voor jongere generaties. Bestaande sociale netwerkplatforms voldoen niet aan de verwachtingen van de opkomende professionals van morgen. Dus namen we die kans en creëerden een app voor het delen van video’s en foto’s die de opwinding van TikTok combineert met professionele kansen van LinkedIn.

Identity

Wij zijn een team van docenten, game techneuten en crazy futuristen met passie voor het onderwijs. Wij zien de Talenten van Morgen, en met Slip willen wij de wereld welkom heten aan onze future workforce

Courage

Dare to inspire – Slip is een geweldige manier om voorbij de gebruikelijke hiërarchie in bedrijven te komen. “We democratiseren professioneel netwerken, creëren gelijke kansen op de arbeidsmarkt en plaatsen studenten, junior professionals en CEO’s op een gelijk speelveld. We kunnen allemaal van elkaar leren.