Skip to content

Stichting MBO Talent

“Diversiteit van talenten verdient waardering en kansen om tot bloei te komen”

 

ARE YOU MAD?

Voor het aangaan van de grote maatschappelijke opgaven heeft Nederland getalenteerde praktisch opgeleiden keihard nodig. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie, de verzorging van een steeds ouder wordende bevolking, het opzetten en onderhouden van een digitale infrastructuur of de uitdaging van het woningtekort. Alleen met de kennis en vaardigheden van praktisch opgeleiden kunnen we deze uitdagingen succesvol het hoofd bieden. Maar jongeren die voor een praktische opleiding kiezen hebben vaak te maken met onderwaardering en vooroordelen. Zowel in hun directe belevingswereld als in de bredere samenleving. Door deze negatieve beeldvorming kampen deze jongeren soms met een laag talentbewustzijn en een gebrek aan zelfvertrouwen, hoewel zij zo ontzettend veel in huis hebben! Stichting MBO Talent maakt programma’s vóór en met jonge praktisch opgeleiden. De prachtige diversiteit van hun talenten verdient waardering en kansen om tot bloei te komen.

 

ARE YOU EPIC?

Energy

Onze stichting is opgericht door drie jonge, bevlogen mensen die elkaar vonden bij de Nationale Denktank. Vanuit de vurige motivatie om Nederland beter en gelijker te maken (ongeacht je opleidingsachtergrond!) werd de stichting opgericht. Onze passie en evidence-based approach blijft de organisatie (en iedereen die erbij aansluit) voortstuwen. Inmiddels zijn vooral onze alumni onze onuitputtelijke bron van frisse energie en ideeën!
 

Purpose

Samen met onze partners uit het bedrijfsleven en de publieke sector zetten we het licht op jonge praktische opgeleiden. Met onze projecten bieden we mbo-studenten de kans om in een ‘on-schoolse’ omgeving hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Wij moedigen ze aan ambitieus te zijn, hun dromen na te jagen en te geloven in hun talenten en hun waarde voor de samenleving. Samen bouwen we aan een stevig en divers netwerk van jonge mbo-talenten. Zo kunnen onze alumni veerkrachtig en vol zelfvertrouwen participeren in de samenleving en trotse rolmodellen zijn.
 

Identity

Gelijke kansen en waardering staan bij ons centraal. Voor een goed en betekenisvol leven moet iedereen gezien worden en moet iedereen zijn/haar/hun talenten kunnen ontwikkelen in de wereld. De talenten van jonge praktisch opgeleiden worden echter te vaak structureel onderschat! Wij zetten ons in voor een wereld waarin elke jongere op het mbo apetrots kan zijn op zijn/haar/hun opleiding. En waarin deze waardering ook door de samenleving wordt gespiegeld: bij zijn/haar/hun ouders, leraren op de middelbare school, beleidsmakers, …
 

Courage

Een jaar geleden begon de stichting en nu staat er al een solide organisatie die meerdere succesvolle projecten heeft gedraaid en een groeiend, actief alumninetwerk heeft. Zonder moed en doorzettingsvermogen was dit nooit mogelijk geweest. De moed om groot te denken en samen met andere bevlogen mensen Nederland een beetje beter te maken. Meer informatie: mbotalent.com
 

Mad Award - Nominee 2022 - Stichting MBO Talent