Skip to content

TrashUre Hunt

“Dé autoriteit worden op het gebied van educatie en bewustwording van zwerfafval”

In 2000 is Ralph de oprichter met zijn vrouw en toen 2 jarige zoontje voor 3 maanden op reis in Costa Rica. Op jacht naar schelpen op het strand, bleek zijn zoontje meer interesse te hebben voor alle doppen op het strand. Na 3 maanden hadden ze ruim een vuilniszak vol. Dat schudde Ralph wakker. Terug in Nederland, zaadje gepland, liep hij met koptelefoon het strand op. In enkele uren tijd vond hij 6 vuilniszakken vol aan afval. Van deze schatten bouwde hij een zeilschip. Het vroegere schip van zijn ouders.

Niet veel later is TrashUre Hunt in 2013 een feit. Door alle events die Ralph en mede TrashUre Hunters neerzetten krijgt Ralph in 2016, door financieel ondersteunt de van Gemeente Den Haag, de mogelijkheid om in 2016 een evenement op te zetten. Hij besluit om een 95-dagen durend evenement neer te zetten: de Summer Challenge. Een lijst van activiteiten volgt: Opruimweken (later estafette, inmiddels dagen), Zwarte pad acties etc.

Door het succes is eind 2016 besloten een Stichting op te richten: Stichting TrashUre Hunt.

De Summer Challenge zal deze zomer voor de vierde keer plaats vinden, van 600 deelnemers en 4700 kg in 2016, naar 5210 deelnemers, ruim 3100 kg en ruim 14.250 bezoekers in 2018.

Naast de Summer Challenge organiseren ze ook vele andere activiteiten zoals exposities in het Atrium van de Gemeente, nemen ze bedrijven mee op TrashUre Hunt, organiseren ze filterchallenges, waarbij zoveel mogelijk filters gehunt worden.

Hoe zien ze onze toekomst? Samen met huidige lokale partners (o.a. onderwijs/ bedrijfsleven), Gemeente, Ministerie/ Europese Unie en het bedrijfsleven: Dé autoriteit worden op het gebied van educatie en bewustwording van zwerfafval. Altijd op een ludieke en laagdrempelige manier- zodat ze iedereen erbij kunnen betrekken en er daadwerkelijk een gedragsverandering gaat plaatsvinden.